Arılık Ziyaretleri

Üniversitemiz öğrencileri ile birlikte Menteşe, Ula, Milas, Ören çevresi, Dalaman ve Köyceğizde arılıklara ziyaret ederek arıcılarımızla bilgi alışverişinde bulunduk. Arıcıların en önemli sorunu olan Varroa parazitnin bulaşıklık, direnç düzeyinin belirlenmesine yönelik testler yaparak numuneler topladık.
Yapmış olduğumuz ziyaretlerde bizlere Muğla Arıcılar Birliği Başkanı Veli TÜRK, Menteşe İlçe Tarım Orman Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Süleyman KURNAZ, Köyceğiz Tarım Orman İlçe Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Mustafa Naci YENAL, Milas Tarım Orman İlçe Müdürlüğü'nden Yusuf Yavuz DEMİREZEN ve Pinar Bal Kooperatifi Başkanı Mehmet KIVRAK eşlik ederek bölgeyi gezmemizde ve arıcılarımıza ulaşmamızda yardımcı oldular.

Son Güncelleme Tarihi : 27.11.2021 21:49 Okunma Sayısı : 414